this website in English - diese Website in deutscher Sprache

Wat voor Mac heb ik eigenlijk?

Ga hiervoor naar linksboven, naar het Apple Menu. Klik op het appeltje, houd de muisknop ingedrukt en beweeg naar beneden. Kies 'Over deze Mac'.Er verschijnt een venster met informatie:Klik op Systeemoverzicht om meer te weten over je Mac:


Hoe zit het met mijn harde schijf?
Onder tabblad Opslag zie je hoe groot je harde schijf ('Macintosh HD') is, hoe vol, en waarmee:Klik op 'Beheer' en krijgt meteen de mogelijkheid aangeboden de boel op te schonen:

Over deze Mac - the movie
Waarom is dit handig?
Wanneer je naar een helpdesk belt of een vraag stelt of op een helpforum zoals MacFreak.nl , dan is het fijn dat je er meteen bij kunt vertellen wat voor Mac je hebt (en indruk maken op feestjes uiteraard).

TIP
Een uitdraai van je systeem
Op een help forum als MacFreak.nl wordt regelmatig gevraagd naar een 'EtreCheck rapport'. Hiermee kunnen de Mac'ologen daar precies zien om wat voor Mac het gaat en die erbij ligt. Hardware en software informatie in een keurig lijstje. Het helpt bij de diagnose van eventuele problemen.Het volgende hoofstuk is:
stel je Mac in met systeemvoorkeuren


Disclaimer: MacMiep is onafhankelijk. Dit houdt in dat ze zich niet laat betalen voor positieve of negatieve verhalen op deze website. Ze schrijft wat ze zelf vindt, op basis van 30+ jaar Mac-ervaring. MacMiep steunt Stichting Kat in Nood!